Huis of appartement kopen in Oudergem

viaduct bij woonwijk met rijhuizen in Oudergem

Wilt u een huis of een appartement kopen in Oudergem?
   
Op deze pagina vindt u meer informatie over:

  1. de prijs van een huis of appartement in Oudergem
  2. de karakteristieken van de gemeente
  3. de verschillende wijken en hun woningbestand
  4. de praktische kant bij de aankoop van een huis of appartement

Oudergem beter leren kennen met de bus?

Ga op verkenning door de wijken van Oudergem tijdens de gegidste woontour 'Van de Woluwevallei tot het Warandepark’ van Wonen in Brussel.

Schrijf nu in
 

Prijs van een huis of appartement in Oudergem

Voor appartementen behoort Oudergem tot de duurdere gemeenten van Brussel met een gemiddelde prijs van 251.928 euro. Ook de huizen/villa's zitten in de hogere prijscategorieën met gemiddeld 438.462 euro (cijfers eerste helft 2017). U vindt de vastgoedcijfers van het afgelopen jaar elk jaar rond april en september in de vastgoedgidsen van netto en Trends.

Wilt u de prijzen vergelijken met die van een andere Brusselse gemeente? Hier vindt u het overzicht van de koopprijzen per gemeente in Brussel.

Karakteristieken van Oudergem

Deze gemeente in het zuidoosten van Brussel ligt tussen de VUB-campus en het Zoniënwoud. Het woud bepaalt ook het groene karakter van Oudergem met het Rood Klooster als trekpleister. Er wonen ongeveer 33.000 inwoners op 9 km², wat een pak minder is dan in andere, meer dichtbevolkte Brusselse gemeenten. Aan de Waversesteenweg, die de gemeente doorkruist, liggen heel wat handelszaken. Achter de grote lanen liggen vaak rustige en residentiële buitenwijken. Dankzij metrolijn 5, met de halte Hermann-Debroux, is Oudergem goed bereikbaar met het openbaar vervoer. 

Wijken en hun woningbestand

Oudergem heeft 7 wijken, waarvan er 5 gedeeltelijk op het grondgebied van een aangrenzende gemeente liggen. Het zijn vooral buitenwijken en 1 burgerwijk:

  • burgerwijken - gesettelde burgerwijken: Waversesteenweg - Sint-Juliaan
  • buitenwijken - villawijken: Transvaal, Putdaal, Vogelzang
  • buitenwijken - oude dorpskernen/handelskernen: Oudergem Centrum, Watermaal Centrum
  • buitenwijken – tuinwijken: Drie Linden

Wilt u meer informatie over deze wijken, het type en hun woningbestand?
Gebruik onze tool 'Brussel op kaart'. Klik op de wijken op de kaart en u krijgt een fiche over elke wijk te zien. U kunt ook het adres van een woning ingeven en nagaan in welke wijk die woning ligt. 

Praktische kant bij de aankoop van een huis of appartement