Huis of appartement kopen in Sint-Gillis

koppel wandelt langs huizen en appartementen in Sint-Gillis

Wilt u een huis of een appartement kopen in Sint-Gillis?

Op deze pagina vindt u meer informatie over:

  1. de prijs van een huis of appartement in Sint-Gillis
  2. de karakteristieken van de gemeente
  3. de verschillende wijken en hun woningbestand
  4. de praktische kant bij de aankoop van een huis of appartement

Sint-Gillis beter leren kennen met de bus?

Ga op verkenning door de wijken van Sint-Gillis en omgeving tijdens de gegidste woontour 'Van het KMI tot de Marollen’.

Schrijf nu in
 

Prijs van een huis of appartement in Sint-Gillis

De prijs van een appartement in Sint-Gillis is gemiddeld 266.904 euro en voor een huis/villa betaalt u gemiddeld 387.960 euro. Daarmee zit de gemeente net in het eerder duurdere prijssegment van Brussel, maar nog een stuk onder de prijzen in de duurste gemeenten van het Gewest. Deze cijfers zijn van 2017 en worden jaarlijks in het voorjaar gepubliceerd in de vastgoedgids van netto. In het najaar verschijnt er een tweede vastgoedgids. Het magazine Trends brengt ook in deze perioden een vastgoedgids uit.

Wilt u vergelijken met een andere Brusselse gemeente? Hier vindt u het overzicht van de koopprijzen per gemeente in het Brussels Gewest.

Karakteristieken van Sint-Gillis

Sint-Gillis is een vrij kleine gemeente ten zuiden van het centrum van Brussel, naast het Zuidstation. Bekend van de historische Hallepoort, het levendige Voorplein, haar majestueuze gemeentehuis en de chaotische Bareel van Sint-Gillis. Dit dichtbevolkte gebied (50.000 inwoners op 2,5 km²) telt veel jonge en artistieke bewoners, die u tegen het lijf loopt in de vele hippe cafés, restaurants en winkels. Sint-Gillis bruist en heeft in de  warmere maanden een zuiderse uitstraling. De gemeente heeft naast appartementsgebouwen ook statige herenhuizen en burgerwoningen. Goed bereikbaar met de tram, met de premetro en met de trein uiteraard dankzij het Zuidstation.

Wijken en hun woningbestand

Sint-Gillis telt 7 verschillende wijken, waarvan er 4 gedeeltelijk op het grondgebied van een aangrenzende gemeente liggen. Het zijn volkswijken of burgerwijken:

  • volkswijken – westelijke volkswijken: Kuregem Bara
  • volkswijken – zuidelijke volkswijken: Hallepoort, Bosnië, Laag Vorst
  • burgerwijken – nieuwe burgerwijken: Berckmans - Munthof, Kastelein, Hoog Sint-Gillis

Wilt u meer informatie over deze wijken, de typen en hun woningbestand?
Gebruik onze tool 'Brussel op kaart'. Klik op de wijken op de kaart en u krijgt een fiche over elke wijk te zien. U kunt ook het adres van een woning ingeven en nagaan in welke wijk die woning ligt. 

Praktische kant bij de aankoop van een huis of appartement