Huis of appartement kopen in Sint-Joost-ten-Node

plein met huizen in Sint-Joost-ten-Node

Wilt u een huis of een appartement kopen in Sint-Joost-ten-Node?   

Op deze pagina vindt u meer informatie over:

  1. de prijs van een huis of appartement in Sint-Joost-ten-Node
  2. de karakteristieken van de gemeente
  3. de verschillende wijken en hun woningbestand
  4. de praktische kant bij de aankoop van een huis of appartement

De wijken van Sint-Joost ontdekken met de bus?

Ga op verkenning door de wijken van Sint-Joost-ten-Node en Schaarbeek tijdens de gegidste woontour 'Van Reyerslaan tot Congreskolom’.

Schrijf nu in
 

Prijs van een huis of appartement in Sint-Joost-ten-Node

Sint-Joost-ten-Node behoort tot de goedkoopste gemeenten van het Brussels Gewest. In de eerste helft van 2017 betaalde u gemiddeld 167.138 euro voor een appartement en 363.154 euro voor een huis/villa. Elk jaar rond september publiceert netto de vastgoedcijfers van het voorbije half jaar. Trends doet hetzelfde. Ook in april brengen beide magazines een vastgoedgids uit.

Wilt u vergelijken met een andere Brusselse gemeente? Hier vindt u het overzicht van de koopprijzen per gemeente in Brussel.

Karakteristieken van Sint-Joost-ten-Node

Deze gemeente, ten noorden van het centrum van Brussel, is de kleinste en meest dichtbevolkte: 27.000 inwoners op 1,1 km². Sint-Joost is kleurrijk en levendig. De Leuvensesteenweg is de slagader met tal van winkels en horecazaken. U kunt er naartoe met de bus, de tram of de metro. Groen vindt u in de Botanique of in de aangrenzende gemeenten.

Wijken en hun woningbestand

Sint-Joost-ten-Node is de kleinste gemeente van Brussel en telt 3 wijken, allemaal volkswijken. Slechts 1 wijk ligt volledig op het grondgebied van de gemeente.

  • volkswijken – noordelijke volkswijken: Noordwijk, Brabantwijk, Sint-Joost Centrum

Wilt u meer informatie over deze wijken, het type en hun woningbestand?
Gebruik onze tool 'Brussel op kaart'. Klik op de wijken op de kaart en u krijgt een fiche over elke wijk te zien. U kunt ook het adres van een woning ingeven en nagaan in welke wijk die woning ligt. 

Praktische kant bij de aankoop van een huis of appartement