Met Brussel onder één dak

campagnebeeld  Muntpunt 'Met Brussel onder een dak'

Geen plaats voor een keuken in uw woonst? Geen probleem in Brussel. Ontdek de mogelijkheden en voordelen van compact, duurzaam en betaalbaar wonen in Brussel. Tijdens de informatiecampagne ‘Met Brussel onder één dak’ vindt u heel wat praktische tips & tricks in Muntpunt en op muntpunt.be.

Expo 'XS in BXL' van 3 tot 26 mei

Studenten van LUCA School of Arts tonen hoe u extra large woont in een extra small appartement. Hoe slaagt u erin een kleine stadswoning creatief in te richten en aan te passen aan uw persoonlijkheid? Met die vraag gingen studenten van LUCA School of Arts aan de slag.

Benieuwd naar het antwoord? Vanaf 3 mei tonen ze het resultaat in Muntpunt. Laat u inspireren door een expo vol ideeën, maquettes en ontwerpen voor een bestaand Brussels appartement van 55 m².

  • 03.05: Feestelijke openingsreceptie. Schrijf u hier alvast in.
  • 03.05 en 05.05: Rondleiding en consultaties over compact inrichten door de ontwerpers.

Lees alle informatie over deze expo op Muntpunt.be

Docu 'Plannen voor plaats' op donderdag 17 mei van 19:30 tot 21:30 

Ga met Nic Balthazar en Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck mee op tocht. Langs verkavelingen en lintbebouwing op zoek naar groen en open ruimte. Met nagesprek.

Nic Balthazar en Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck nemen u mee langs Vlaamse wegen, dorpen en steden, op zoek naar vernieuwende ruimtelijke projecten en frisse ideeën over de inrichting van onze leefomgeving. Hoe vertrouwd of waardevol die Vlaamse (stads)landschappen ook ogen, de pijnpunten zijn ook bekend: door de verkavelingswoede en de oprukkende lintbebouwing worden groen en open ruimte steeds schaarser, we rijden ons vast in de file en er zijn problemen met de waterhuishouding.
Aan de hand van inspirerende voorbeelden en van gesprekken met deskundigen en vernieuwers toont de film hoe het beter kan. Door de juiste inzet van architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp kan een nieuw ruimtelijk model worden ontwikkeld dat winsten oplevert voor iedereen. 

Een manier om compacter te wonen zonder verlies van comfort of privacy is cohousing. Samenhuizen vzw toont na de documentaire kort hoe men in cohousings bewuster omgaat met ruimte en waar in Brussel zich al zulke (opstartende) projecten bevinden.

Lees alle informatie over deze documentaire-avond op Muntpunt.be