Woontours Brussel

Ga mee op woontour. Woontours zijn rondleidingen met de bus of de fiets door de Brusselse wijken. Voor wie op zoek is naar een huis of een appartement en zijn ideale plek in Brussel wil vinden. De woontours zijn in het Nederlands. 

Wat houdt een woontour precies in?

Tijdens een woontour komt u meer te weten over huren en kopen in Brussel en krijgt u een heleboel praktische informatie over het openbaar vervoer, de aanwezigheid van winkels en groen, de sfeer van een buurt enzovoort.

Bij de meeste woontours gaan we twee keer op huisbezoek bij mensen die in Brussel zijn komen wonen. Zij vertellen over hun ervaring met de grootstad.

De woontours worden begeleid door gidsen van de gidsenvereniging Brukselbinnenstebuiten.

Een bustour kost 7 euro, een fietstour kost 5 euro.

Woontours 2019

In 2019 staan er in het totaal 15 woontours op het programma:

  • 5 bustours die alle delen van Brussel verkennen 
  • fietstours door de kanaalzone, langs cohousingprojecten, over wonen in het groen

We organiseren ook enkele nieuwe woontours in 2019. Begin april komt er een thematour 'huren voor starters' en in september organiseren we een fietstour over wonen in de stad voor gezinnen. Daarnaast plannen we een wijkwandeling door een wijk in ontwikkeling. Meer informatie volgt in de komende periode. Wilt u graag een e-mail krijgen van zodra er meer informatie over deze 3 nieuwe woontours bekend is? Stuur ons een e-mail en we houden u op de hoogte.

Praktisch

De bustours vinden altijd plaats op een zondag. We vertrekken en eindigen de tours aan het centraal station van Brussel, zijde Kantersteen. De bustours starten om 9u45 en duren tot 14u30 (ongeveer). Een tour kost 7 euro, een lunch op de middag is inbegrepen in de deelnameprijs.

De fietstours zijn altijd in de namiddag, afwisselend op een zaterdag of een zondag, telkens van 13u15 tot 17u30. De vertrekplaats verschilt tour per tour. Meer informatie vindt u telkens in het programma van de tour zelf. Een fietstour kost 5 euro. De huur van een fiets via Wonen in Brussel is inbegrepen in de prijs. 

Programma

Wilt u meer informatie over elke tour? Raadpleeg het programma voor gedetailleerde info. Zo komt u meer te weten over het traject van de tour, de inhoud en de praktische zaken zoals de vertrekplaats enzovoort.

Nog niet alle woontours van 2019 staan online. In de loop van december en januari vullen we de programma-pagina verder aan. 

Inschrijven
 

Schrijf in voor een bustour of een fietstour