Woontours Brussel

Woontours zijn rondleidingen met de bus of de fiets door Brussel. Voor wie op zoek is naar een huis of een appartement en de Brusselse wijken beter wil leren kennen. 

De woontours zijn in het Nederlands.

Tijdens een woontour komt u alles te weten over huren en kopen in Brussel en krijgt een heleboel praktische informatie over het openbaar vervoer, de aanwezigheid van winkels en groen, de sfeer van een buurt enzovoort.

Bovendien gaan we op bezoek bij mensen die in Brussel zijn komen wonen. Zij vertellen over hun ervaring met de grootstad.

De woontours worden begeleid door gidsen van de gidsenvereniging Brukselbinnenstebuiten.

Waar en wanneer?

Brussel telt 19 gemeenten, elk met een eigen karakter, een eigen profiel en eigen aantrekkelijke kantjes. Daarom hebben we de stad ingedeeld in vijf sectoren. Elke bustour vertrekt vanuit het centrum van de stad naar de buitenwijken en terug. De zesde en de zevende tour springen we op de fiets en verkennen we de wijken rond het kanaal.

  • De bustours vertrekken om 9.15 u aan het Centraal Station, zijde Kantersteen. Eindigen doen we omstreeks 14 u. aan het Centraal Station. We maken tijd voor een lunchpauze.
  • De fietstour 'Van de Noordwijk tot Tour & Taxis' start en eindigt aan het Noordstation, vlakbij de Eurolines (Europabussen), kant van het Bolivarplein.
  • De fietstour ‘Van de Zuidmarkt tot de Gentsesteenweg’ vertrekt aan het station Brussel-Zuid, aan de Zuidertoren en eindigt terug aan het station Brussel-Zuid.

Alle woontours vinden plaats op zondag. De data en de trajecten van de woontours staan in het programma

Kostprijs?

  • Een bustour kost 7 euro (broodjeslunch op de middag inbegrepen).
  • Voor de fietstour vragen we 3 euro (huur van een fiets via Wonen in Brussel inbegrepen - broodjeslunch niet inbegrepen).

Schrijf nu in