Huis of appartement kopen in Sint-Jans-Molenbeek

Kanaal Molenbeek met huizen en appartementen

Wilt u een huis of een appartement kopen in Sint-Jans-Molenbeek?
   
Op deze pagina vindt u meer informatie over:

 1. de prijs van een huis of appartement in Sint-Jans-Molenbeek
 2. de karakteristieken van de gemeente
 3. de verschillende wijken en hun woningbestand
 4. de praktische kant bij de aankoop van een huis of appartement

Sint-Jans-Molenbeek beter leren kennen met de fiets of de bus?

Ga op verkenning door de Havenwijk (Maritiemwijk) of Oud-Molenbeek tijdens de fietstours. Of neem deel aan de bustour 'Van Neerpede tot Midi'.


Schrijf nu in
 

Prijs van een huis of appartement in Sint-Jans-Molenbeek

Molenbeek is een van de goedkoopste gemeenten van Brussel. Voor een appartement betaalt u gemiddeld 171.889 euro en een huis/villa kost u gemiddeld 286.376 euro. Deze cijfers zijn van 2017 en worden jaarlijks in het voorjaar gepubliceerd in de vastgoedgids van netto. In het najaar verschijnt er een tweede vastgoedgids. Het magazine Trends brengt ook in diezelfde periode een vastgoedgids uit.

Wilt u deze prijzen vergelijken met die van andere Brusselse gemeenten? Hier vindt u het overzicht van de koopprijzen per gemeente in het Brussels Gewest.

Karakteristieken van Molenbeek

Deze dichtbevolkte gemeente ligt ten westen van het centrum van Brussel en strekt zich uit van het kanaal tot aan de rand van het Gewest/Dilbeek. Molenbeek kent verschillende delen: het oude, dichtbevolkte en volksere Molenbeek bij het kanaal en het nieuwere, residentiële en groene deel voorbij het Westerringspoor, metrolijn 6. Er wonen 96.000 inwoners op 5.9 km². De gemeente is heel goed bereikbaar met de verschillende metrolijnen en er zijn veel socio-culturele voorzieningen. Aan de levendige Gentsesteenweg liggen veel handelszaken en op het Voorplein en het Gemeenteplein is het vaak markt.  

Wijken en hun woningbestand

In Sint-Jans-Molenbeek vindt u 10 wijken, waarvan er 6 gedeeltelijk op het grondgebied van een aangrenzende gemeente. liggen Het zijn ofwel volkswijken ofwel buitenwijken:

 • volkswijken:
  • noordelijke volkswijken: Havenwijk
  • noordwestelijke tweede kroon: Frans Hospitaal, Karreveld, Korenbeek
  • westelijke volkswijken: Kuregem Dauw, Hertogin, Weststation, Historisch Molenbeek
 • buitenwijken:
  •   hoogbouwwijken: Machtens
  •   tuinwijken: Moortebeek - Peterbos

Wilt u meer informatie over deze wijken, het type en hun woningbestand?
Gebruik onze tool 'Brussel op kaart'. Klik op de wijken op de kaart en u krijgt een fiche over elke wijk te zien. U kunt ook het adres van een woning ingeven en nagaan in welke wijk die woning ligt. 

Praktische kant bij de aankoop van een huis of appartement