Woontours Brussel

Een sfeerbeeld van een woontour, op de bus met de jonge mensen.

In 2016 organiseert Wonen in Brussel in samenwerking met Brukselbinnenstebuiten woontours met de bus of de fiets.

Op 11 september en 23 oktober staan er twee nieuwe fietstours op het programma. Deze tours zullen voornamelijk de Brusselse kanaalzone verkennen. Meer informatie vindt u vanaf 20 mei op deze website.

Dat zijn rondleidingen door de wijken van Brussel voor wie op zoek is naar een woning in Brussel. De woontours zijn in het Nederlands.

U komt alles te weten over huren en kopen in Brussel en krijgt een heleboel praktische informatie over het openbaar vervoer, de aanwezigheid van winkels en groen, de sfeer van een buurt enzovoort.

Bovendien gaan we op bezoek bij mensen die in Brussel zijn komen wonen. Zij vertellen hun ervaring met de grootstad.

Waar en wanneer?

Brussel telt 19 gemeenten, elk met een eigen karakter, een eigen profiel en eigen aantrekkelijke kantjes. Daarom hebben we de stad ingedeeld in vijf sectoren. Elke bustour vertrekt vanuit het centrum van de stad naar de buitenwijken en terug. De zesde tour springen we op de fiets en gaan we 'Flirten met de Kleine Ring'.

We verzamelen om 9.15 u aan het Centraal Station, zijde Kantersteen (enkel de fietstour start aan het Zuidstation - aan de Zuidertoren - en eindigt aan het Noordstation). De woontours vertrekken om 9.30 u. en eindigen omstreeks 14 u. aan het Centraal Station. We maken tijd voor een lunchpauze.

Alle woontours in 2016 vinden plaats op zondag. De data en de trajecten van de woontours staan in het programma

Kostprijs?

Een bustour kost 7 euro (broodjeslunch op de middag inbegrepen).
Voor de fietstour vragen we 3 euro (huur van een fiets via Wonen in Brussel inbegrepen - broodjeslunch niet inbegrepen).

Schrijf u nu in

Folder bekijken of aanvragen?

U kunt de woontourfolder hier bekijken of gratis aanvragen via wonen.in.brussel@vgc.be