Woontours Brussel

Een sfeerbeeld van een woontour, op de bus met de jonge mensen.

In 2016 organiseert Wonen in Brussel  woontours met de bus of de fiets. Dat zijn rondleidingen door de wijken van Brussel voor wie op zoek is naar een woning in Brussel. De woontours zijn in het Nederlands.

Op 23 oktober staat er een nieuwe fietstour op het programma. De tour doet de zuidelijke wijken langs het kanaal aan (omgeving Zuidmarkt, Kuregem, Oud-Molenbeek, Marollen ...).

Schrijf in

Tijdens een woontour komt u alles te weten over huren en kopen in Brussel en krijgt een heleboel praktische informatie over het openbaar vervoer, de aanwezigheid van winkels en groen, de sfeer van een buurt enzovoort.

Bovendien gaan we op bezoek bij mensen die in Brussel zijn komen wonen. Zij vertellen hun ervaring met de grootstad.

De woontours worden begeleid door gidsen van de gidsenvereniging Brukselbinnenstebuiten.

Waar en wanneer?

Brussel telt 19 gemeenten, elk met een eigen karakter, een eigen profiel en eigen aantrekkelijke kantjes. Daarom hebben we de stad ingedeeld in vijf sectoren. Elke bustour vertrekt vanuit het centrum van de stad naar de buitenwijken en terug. De zesde en de zevende tour springen we op de fiets en verkennen we de wijken rond het kanaal.

  • De bustours vertrekken om 9.15 u aan het Centraal Station, zijde Kantersteen. Eindigen doen we omstreeks 14 u. aan het Centraal Station. We maken tijd voor een lunchpauze.
  • De  fietstour ‘Van de Zuidmarkt tot de Gentsesteenweg’ (woontour 7 op 23/10) vertrekt aan het station Brussel-Zuid, aan de Zuidertoren en eindigt terug aan het station Brussel-Zuid.

Alle woontours in 2016 vinden plaats op zondag. De data en de trajecten van de woontours staan in het programma

Kostprijs?

  • Een bustour kost 7 euro (broodjeslunch op de middag inbegrepen).
  • Voor de fietstour vragen we 3 euro (huur van een fiets via Wonen in Brussel inbegrepen - broodjeslunch niet inbegrepen).

Schrijf u nu in

Folder bekijken of aanvragen?

U kunt de woontourfolder hier bekijken of gratis aanvragen via wonen.in.brussel@vgc.be