Verzekeringen

Brandverzekering

Brussel is het enige gewest waar een brandverzekering voor huurders niet verplicht is. Veel huisbazen nemen het wel als verplichting op in het huurcontract en u doet er goed aan om een brandverzekering te nemen. Die verzekering dekt niet alleen brand, maar ook waterschade, schade aan uw inboedel en brandschade door uw toedoen bij uw buren.

Kijk hier welke verzekeraars de voordeligste tarieven hebben.

Verzekering als u samen met anderen woont

  • Bent u nog gedomicilieerd bij uw ouders? Dan dekt hun woningverzekering en de familiale verzekering uw woning in medehuur ook.
  • Bent u gedomicilieerd in uw woning in medehuur? Dan kunt u het best met alle medehuurders een gezamenlijke woningverzekering nemen op naam van één verzekeringnemer. De kosten verdeelt u over alle medehuurders. Ook de verzekeringen voor inboedel en diefstal kunt u samen nemen.
  • Een derde optie is dat de eigenaar in zijn eigen brandverzekering een clausule ‘afstand van verhaal’ opneemt, waarvan de medehuurders dan de meerkosten dragen. Dan hoeven de medehuurders zelf geen brandverzekering meer af te sluiten. Ze moeten wel zelf hun inboedel verzekeren en eventueel een extra verzekering nemen tegen diefstal.

Bron