Premies voor het onderhoud van uw woning

Als huiseigenaar bent u zelf verantwoordelijk voor het goed beheer van uw woning. Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest stimuleert u met verschillende premies. Zo blijven de huizen in Brussel goed onderhouden.

Renovatiepremie

Renovatiepremie

Energiepremie

Energiepremie

Gevelrenovatie

Gevelrenovatie

Gemeentelijke premies
Spiegelplein Jette

Gemeentelijke premies

Renovatiepremies en energiepremies

Sinds 1 januari 2022 bundelt het Brussels Hoofdstedelijk Gewest alle energie en renovatiepremies onder RENOLUTION.Brussels. De RENOLUTION-premies zijn de nieuwe overkoepelende naam van de Energiepremies, de Premie voor de renovatie van het woonmilieu en de Premie voor de verfraaiing van gevels.

Er zijn in totaal 45 RENOLUTION-premies voor zowel renovatie- als energiebesparingswerkzaamheden. U vindt een samenvatting van alle premies in deze tabel. Krijg een overzicht van de premies op basis van uw renovatievraag. U kan voor uw renovatie maar één enkele aanvraag indienen voor alle premies waar u recht op hebt

Renolution bundelt alle info maar weet u toch niet goed waar te beginnen? Homegrade geeft u gratis advies en ondersteuning ongeacht of u huurder, eigenaar, of mede-eigenaar bent.

Gemeentelijke premies

Sommige gemeenten in het Brussels Gewest geven nog andere of extra premies. Dat kan een extra percentage zijn boven op het percentage van de renovatiepremie of een premie om regenwater op te vangen.

U vindt hieronder de websites van de Brusselse gemeenten voor meer informatie over de gemeentelijke premies. Informeer zeker bij de gemeente zelf indien u zeker wilt zijn van hun premieaanbod.