Huis of appartement kopen in Evere

straat met huizen in Evere

Wilt u een huis of een appartement kopen in Evere?   

Op deze pagina vindt u meer informatie over:

  1. de prijs van een huis of appartement in Evere
  2. de karakteristieken van de gemeente
  3. de praktische kant bij de aankoop van een huis of appartement

De wijken van Evere beter leren kennen met de bus?

Ga op verkenning door de wijken van Evere, Schaarbeek en omgeving tijdens de gegidste woontour ‘Van Reyerslaan tot Congreskolom’.

Schrijf nu in
 

Prijs van een huis of appartement in Evere

Evere behoort tot de middenmoot als het op koopprijzen aankomt. Een appartement kost er gemiddeld 196.337 euro. Voor een huis of villa betaalt u gemiddeld 366.643 euro (cijfers 2018).

Deze cijfers werden gepubliceerd op de website van De Tijd.  

Wilt u vergelijken met een andere Brusselse gemeente? Hier vindt u het overzicht van de koopprijzen per gemeente in Brussel.

Karakteristieken van Evere

Evere ligt in het noordoosten van het Brussels Gewest en telt ongeveer 38.000 inwoners op een oppervlakte van 5 km². De gemeente doet eerder dorps en residentieel aan dan echt stedelijk. Vier grote steenwegen of lanen doorkruisen Evere en bepalen mee het karakter van de gemeente. Langs de Helmetsesteenweg, de Haachtsesteenweg en de Leuvensesteenweg zijn er heel wat handelszaken, aan de Leopold III-laan liggen vooral bedrijven.

Evere is bereikbaar met de bus en met de tram. Op termijn komt er ook een metrolijn. De gemeente telt heel wat sportinfrastructuur en sportpleinen, maar ook kleine parkjes of groengebieden zoals het Moeraske. 

Praktische kant bij de aankoop van een huis of appartement