Huis of appartement kopen in Schaarbeek

gevels van huizen en appartementen in Schaarbeek

Wilt u een huis of een appartement kopen in Schaarbeek?
   
Op deze pagina vindt u meer informatie over:

  1. de prijs van een huis of appartement in Schaarbeek
  2. de karakteristieken van de gemeente
  3. de praktische kant bij de aankoop van een huis of appartement

De wijken van Schaarbeek ontdekken met de bus?

Ga op verkenning door de wijken van Schaarbeek en omgeving tijdens de gegidste woontour ‘Van Reyerslaan tot Congreskolom’.

Schrijf nu in
 

Prijs van een huis of appartement in Schaarbeek

Schaarbeek zit in de middenmoot qua vastgoedprijzen in Brussel. Een appartement is er nog vrij goedkoop: gemiddeld 219.836 euro. Voor een huis/villa betaalt u gemiddeld 385.347 euro.

Deze cijfers zijn van 2018 en werden gepubliceerd op de website van De Tijd.

Wilt u vergelijken met een andere Brusselse gemeente? Hier vindt u het overzicht van de koopprijzen per gemeente in Brussel.

Karakteristieken van Schaarbeek

Deze dichtbevolkte gemeente in het noordoosten van Brussel is een van de grotere gemeenten van het Gewest. Schaarbeek telt 131.000 inwoners op 9 km². De gemeente strekt zich uit van het Noordstation tot aan de omgeving van het Meiserplein. Het is een heel gevarieerde gemeente met zowel volkse buurten als residentiële burgerwijken met mooie architectuur. Bekende plekken zijn het Colignonplein met het statige gemeentehuis, het Josaphatpark, de internationale Brabantstraat en het Weldoenersplein. Schaarbeek is bereikbaar met de bus en met de tram, op termijn komt er een metro.

Praktische kant bij de aankoop van een huis of appartement