Huis of appartement kopen in Sint-Jans-Molenbeek

markt in Molenbeek

Wilt u een huis of een appartement kopen in Sint-Jans-Molenbeek?
   
Op deze pagina vindt u meer informatie over:

  1. de prijs van een huis of appartement in Sint-Jans-Molenbeek
  2. de karakteristieken van de gemeente
  3. de praktische kant bij de aankoop van een huis of appartement

Sint-Jans-Molenbeek beter leren kennen met de fiets of de bus?

Ga op verkenning door de Havenwijk (Maritiemwijk) of Oud-Molenbeek tijdens de fietstours. Of neem deel aan de bustour 'Van Neerpede tot Midi'.


Schrijf nu in
 

Prijs van een huis of appartement in Sint-Jans-Molenbeek

Molenbeek is een van de goedkoopste gemeenten van Brussel. Voor een appartement betaalt u gemiddeld 173.742 euro en een huis/villa kost u gemiddeld 286.943 euro. Deze cijfers zijn van 2018 en werden gepubliceerd op de website van De Tijd.

Wilt u deze prijzen vergelijken met die van andere Brusselse gemeenten? Hier vindt u het overzicht van de koopprijzen per gemeente in het Brussels Gewest.

Karakteristieken van Molenbeek

Deze dichtbevolkte gemeente ligt ten westen van het centrum van Brussel en strekt zich uit van het kanaal tot aan de rand van het Gewest/Dilbeek. Molenbeek kent verschillende delen: het oude, dichtbevolkte en volksere Molenbeek bij het kanaal en het nieuwere, residentiële en groene deel voorbij het Westerringspoor, metrolijn 6. Er wonen 96.000 inwoners op 5.9 km². De gemeente is heel goed bereikbaar met de verschillende metrolijnen en er zijn veel socio-culturele voorzieningen. Aan de levendige Gentsesteenweg liggen veel handelszaken en op het Voorplein en het Gemeenteplein is het vaak markt.  

Praktische kant bij de aankoop van een huis of appartement