Huis of appartement kopen in Vorst

terras voor huis in Vorst

Wilt u een huis of een appartement kopen in Vorst?
   
Op deze pagina vindt u meer informatie over:

  1. de prijs van een huis of appartement in Vorst
  2. de karakteristieken van de gemeente
  3. de praktische kant bij de aankoop van een huis of appartement

De wijken van Vorst beter leren kennen met de bus?

Ga op verkenning door de wijken van Vorst en Sint-Gillis tijdens de gegidste woontour 'Van het KMI tot de Marollen’.

Schrijf nu in
 

Prijs van een huis of appartement in Vorst

Vorst zit in de middenmoot van het Brussels Gewest qua vastgoedprijzen. Een appartement kost er gemiddeld 212.436 euro en voor een huis/villa betaalt u gemiddeld 418.885 euro.

Deze cijfers zijn van 2018 en worden jaarlijks rond februari-april en september gepubliceerd in de vastgoedgids van netto. Het magazine Trends brengt ook in deze periode een vastgoedgids uit. 

Wilt u deze prijzen vergelijken met die van een andere Brusselse gemeente? Hier vindt u het overzicht van de koopprijzen per gemeente.

Karakteristieken van Vorst

Vorst ligt in het zuidwesten van Brussel, tussen het Park van Vorst en het treinstation Vorst-Zuid naast de spoorwegbundel. De gemeente telt 55.000 inwoners op 6,2 km². Het is een erg diverse gemeente met een volks deel in laag Vorst en statige burgerwijken en villawijken in hoog Vorst. Ook de industrie heeft er haar plaats, met Audi als bekendste bedrijf. In het Dudenpark en in het Park van Vorst vindt u het groen van de gemeente. Culturele trekpleisters zijn dan weer het kunstencentrum Wiels en de concertzaal Vorst Nationaal. U bereikt de gemeente via de trein, de tram en de bus.

Praktische kant bij de aankoop van een huis of appartement