Huis of appartement kopen in Anderlecht

©Lander Loeckx

Wilt u een huis of een appartement kopen in Anderlecht?    

Op deze pagina vindt u meer informatie over:

  1. de prijs van een huis of appartement in Anderlecht
  2. de karakteristieken van de gemeente
  3. de praktische kant bij de aankoop van een huis of appartement

De wijken van Anderlecht leren kennen met de fiets?

Ga op verkenning door een deel van Anderlecht tijdens de gegidste fietstour 'Van de Zuidmarkt tot de Gentsesteenweg' van Wonen in Brussel. Of neem deel aan de bustour 'Van Neerpede tot Midi' door Koekelberg, Molenbeek en Anderlecht.

Schrijf nu in

Prijs van een huis of appartement in Anderlecht

Anderlecht behoort tot de goedkoopste gemeenten van het Brussels Gewest. Gemiddeld betaalt u 166.201 euro voor een appartement en 309.778 euro voor een huis of villa. Deze cijfers zijn van 2018 en werden gepubliceerd op de website van De Tijd.

Wilt u deze prijzen vergelijken met die van een andere gemeente in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest? Hier vindt u het overzicht van de koopprijzen per gemeente.

Karakteristieken van Anderlecht

Anderlecht is een van de grootste gemeenten van het Brussels Gewest. Op het vlak van bevolkingssamenstelling is het ook een van de meest diverse gemeenten. Anderlecht ligt in het zuidwestelijke deel van Brussel en telt meer dan 116.000 inwoners. Geografisch gezien strekt de gemeente zich uit van de wijken in Kuregem, vlak bij de Kleine Ring en het Zuidstation, tot aan het landelijke Neerpede dat grenst aan Dilbeek en Vlezenbeek. 

Anderlecht staat bekend om haar relatief Nederlandstalige karakter (in vergelijking met andere gemeenten in het Gewest). U vindt hier heel wat Nederlandstalige verenigingen en activiteiten. Bekende namen zijn Zinnema (de plek voor vrijetijdsartiesten) en de Academie van Anderlecht, in de buurt van het gezellige Dapperheidsplein. Dat Dapperheidsplein is de oude gemeentelijke kern en vormt het eigenlijke centrum van de gemeente.

Dichter bij het centrum van Brussel, tussen het kanaal en het Zuidstation, ligt Kuregem. Dit deel van Anderlecht heeft een ander karakter dan het oude dorpscentrum en bevat sporen van een rijk en industrieel verleden. U vindt er best wat oude herenhuizen, die weliswaar een opknapbeurt kunnen gebruiken. De laatste jaren wordt er flink geïnvesteerd in Kuregem, met de site van de Abattoir als het centrale punt van deze nieuwe stadsontwikkelingen.

U vindt ook heel wat parken in Anderlecht en er loopt een metrolijn van noord naar zuid door de gemeente (lijn 5 richting Erasmus).

Praktische kant bij de aankoop van een huis of appartement