Huis of appartement kopen in Jette

plein, kerk en huizen Jette

Wilt u een huis of een appartement kopen in Jette?   

Op deze pagina vindt u meer informatie over:

  1. de prijs van een huis of appartement in Jette
  2. de karakteristieken van de gemeente
  3. de praktische kant bij de aankoop van een huis of appartement

Jette beter leren kennen met de bus?

Ga op verkenning door de wijken van Jette en de buurtgemeenten tijdens de gegidste woontour 'Van het Atomium tot het kanaal’ van Wonen in Brussel. 

Schrijf nu in
 

Prijs van een huis of appartement in Jette

De gemeente Jette is een van de goedkopere gemeenten van het Brussels Gewest. Een appartement kost er gemiddeld 176.080 euro en een huis/villa 305.419 euro. Dit zijn cijfers van 2018, die werden gepubliceerd op de website van De Tijd.

Wilt u vergelijken met een andere Brusselse gemeente? Hier vindt u het overzicht van de koopprijzen per gemeente in Brussel.

Karakteristieken van Jette

Deze noordwestelijke gemeente strekt zich uit van metrostation Belgica tot aan de rand van het Gewest met het Laarbeekbos en het UZ. Er wonen 50.000 mensen op 5 km².

Jette noemt zichzelf het dorp in de stad en dat is eraan te merken. Er zijn enkele gezellige pleinen met handelszaken en de zondagsmarkt van Jette is bekend tot buiten de gemeentegrenzen. Verder zijn de wijken eerder volks of eerder residentieel. Jette is ook een van de meest Nederlandstalige gemeenten van Brussel, met een ruim vrijetijdsaanbod voor Nederlandstaligen.

Bovendien is deze gemeente de groenste van het Brussels Gewest met het Boudewijnpark, het Dielegembos, het Poelbos en het Laarbeekbos als grootste groengebieden.  

Praktische kant bij de aankoop van een huis of appartement