Huis of appartement kopen in Sint-Agatha-Berchem

plein met fontein en huizen in Sint-Agatha-Berchem

Wilt u een huis of een appartement kopen in Sint-Agatha-Berchem? 
  
Op deze pagina vindt u meer informatie over:

  1. de prijs van een huis of appartement in Sint-Agatha-Berchem
  2. de karakteristieken van de gemeente
  3. de praktische kant bij de aankoop van een huis of appartement

Brussel ontdekken met de bus of de fiets?

Ga op verkenning door Sint-Agatha-Berchem en de buurtgemeenten tijdens de gegidste woontour 'Van Neerpede tot Midi' van Wonen in Brussel.

Schrijf nu in
 

Prijs van een huis of appartement in Sint-Agatha-Berchem

Sint-Agatha-Berchem is een van de goedkopere gemeenten van Brussel. Voor een appartement betaalt u er gemiddeld 181.365 euro en een huis/villa kost er gemiddeld 333.130 euro. Dit zijn cijfers van 2018 die werden gepubliceerd op de website van De Tijd.

Wilt u vergelijken met een andere Brusselse gemeente? Hier vindt u het overzicht van de koopprijzen per gemeente in Brussel.

Karakteristieken van Sint-Agatha-Berchem

Deze kleine gemeente ligt helemaal in het westen aan de rand van Brussel, achter de Basiliek van Koekelberg, met de bekende Keizer Karellaan als haar noordelijke grens. Er wonen 24.000 inwoners op 2,9 km². Sint-Agatha-Berchem staat bekend als een groene en gezellige gemeente: de Zavelenberg is een van de laatste landbouwgebieden van het Gewest en het oude dorpscentrum doet een beetje aan de Provence denken. Het Schweitzerplein is een belangrijk verkeersknooppunt voor de bus en de tram. De gemeente heeft ook een treinstation.

Praktische kant bij de aankoop van een huis of appartement