Huis of appartement kopen in Sint-Gillis

kerk in Sint-Gillis

Wilt u een huis of een appartement kopen in Sint-Gillis?

Op deze pagina vindt u meer informatie over:

  1. de prijs van een huis of appartement in Sint-Gillis
  2. de karakteristieken van de gemeente
  3. de praktische kant bij de aankoop van een huis of appartement

Sint-Gillis beter leren kennen met de bus?

Ga op verkenning door de wijken van Sint-Gillis en omgeving tijdens de gegidste woontour 'Van het KMI tot de Marollen’.

Schrijf nu in
 

Prijs van een huis of appartement in Sint-Gillis

De prijs van een appartement in Sint-Gillis is gemiddeld 254.862 euro en voor een huis/villa betaalt u gemiddeld 479.760 euro. Daarmee zit de gemeente net in het eerder duurdere prijssegment van Brussel, maar nog een stuk onder de prijzen in de duurste gemeenten van het Gewest. Deze cijfers zijn van 2018 en werden gepubliceerd op de website van De Tijd.

Wilt u vergelijken met een andere Brusselse gemeente? Hier vindt u het overzicht van de koopprijzen per gemeente in het Brussels Gewest.

Karakteristieken van Sint-Gillis

Sint-Gillis is een vrij kleine gemeente ten zuiden van het centrum van Brussel, naast het Zuidstation. Bekend van de historische Hallepoort, het levendige Voorplein, haar majestueuze gemeentehuis en de chaotische Bareel van Sint-Gillis. Dit dichtbevolkte gebied (50.000 inwoners op 2,5 km²) telt veel jonge en artistieke bewoners, die u tegen het lijf loopt in de vele hippe cafés, restaurants en winkels. Sint-Gillis bruist en heeft in de  warmere maanden een zuiderse uitstraling. De gemeente heeft naast appartementsgebouwen ook statige herenhuizen en burgerwoningen. Goed bereikbaar met de tram, met de premetro en met de trein uiteraard dankzij het Zuidstation.

Praktische kant bij de aankoop van een huis of appartement