Huis of appartement kopen in Ukkel

huis in groene villawijk in Ukkel

Wilt u een huis of een appartement kopen in Ukkel? 
  
Op deze pagina vindt u meer informatie over:

  1. de prijs van een huis of appartement in Ukkel
  2. de karakteristieken van de gemeente
  3. de praktische kant bij de aankoop van een huis of appartement

Ukkel ontdekken met de bus?

Ga op verkenning door de wijken van Ukkel, Elsene, Vorst en Sint-Gillis tijdens de gegidste woontour 'Van het KMI tot de Marollen’ van Wonen in Brussel.

Schrijf nu in
 

Prijs van een huis of appartement in Ukkel

Ukkel is één van de duurste gemeenten van Brussel. Een appartement kost in Ukkel gemiddeld 296.458 euro en voor een huis/villa betaalt u gemiddeld 593.041 euro. Deze cijfers zijn van 2018 en worden jaarlijks rond februari-april en september gepubliceerd in de vastgoedgids van netto. Het magazine Trends brengt ook in april en september een vastgoedgids uit.

Wilt u vergelijken met een andere Brusselse gemeente? Hier vindt u het overzicht van de koopprijzen per gemeente in Brussel.

Karakteristieken van Ukkel

Ukkel is een van de grootste gemeenten van Brussel. Met haar 81.000 inwoners op 22,9 km² strekt deze zuidelijke gemeente zich uit van de Molièrelaan in het noorden tot aan het Zoniënwoud in het oosten en de faciliteitengemeenten Drogenbos en Linkebeek in het zuiden. Ukkel staat bekend om haar groene en residentiële buitenwijken vol villa’s in een glooiend landschap. Meer naar het stadscentrum krijgt Ukkel een stedelijker karakter met statige burgerwijken en een ‘volkser’ deel rond de drukke Alsembergsesteenweg. De gemeente heeft geen metro, maar is bereikbaar met trein, tram en bus.

Praktische kant bij de aankoop van een huis of appartement