Huis of appartement kopen in Watermaal-Bosvoorde

straat aan de rand van Watermaal-Bosvoorde

Wilt u een huis of een appartement kopen in Watermaal-Bosvoorde?
   
Op deze pagina vindt u meer informatie over:

  1. de prijs van een huis of appartement in Watermaal-Bosvoorde
  2. de karakteristieken van de gemeente
  3. de praktische kant bij de aankoop van een huis of appartement

Watermaal-Bosvoorde ontdekken met de bus?

Ga op verkenning door de wijken van Watermaal-Bosvoorde en de omliggende gemeenten tijdens de gegidste woontour 'Van de Woluwevallei tot het Warandepark’ van Wonen in Brussel.

Schrijf nu in
 

Prijs van een huis of appartement in Watermaal-Bosvoorde

In Watermaal-Bosvoorde kost een huis/villa gemiddeld 483.518 euro en daarmee zit de gemeente voor huizen/villa's duidelijk in het duurste prijssegment van het Brussels Gewest. De gemiddelde prijs van een appartement ligt dan weer iets lager in vergelijking met de gemeenten uit het duurste segment, die bedraagt namelijk 249.023 euro. Deze cijfers zijn van 2018 en worden jaarlijks rond februari-april en september gepubliceerd in de vastgoedgids van netto. Ook het magazine Trends brengt in die periode een vastgoedgids uit.

Wilt u vergelijken met een andere Brusselse gemeente? Hier vindt u het overzicht van de koopprijzen per gemeente in Brussel.

Karakteristieken van Watermaal-Bosvoorde

Deze gemeente in het zuidoosten van Brussel is misschien wel de charmantste gemeente van het Gewest. Met de helft van haar grondgebied in het Zoniënwoud en twee oude dorpskernen als haar belangrijkste ontmoetingsplekken, heeft Watermaal-Bosvoorde een pittoreske uitstraling. Er wonen 24.000 inwoners op 12,9 km². U vindt er veel groen in en rond de residentiële buitenwijken, die soms een volkser karakter hebben en dan weer prestigieus aanvoelen. De tuinwijk Drie Linden, die ook bekendstaat onder de naam Le Logis-Floréal, is een trekpleister. Watermaal-Bosvoorde heeft geen metro, maar is bereikbaar met de trein, de tram en de bus.

Praktische kant bij de aankoop van een huis of appartement