Andere voordelen

 Zicht op een straat met rijwoningen en een winkel.

Naast de verschillende premies bestaan er in Brussel nog een aantal andere voordelen die het mogelijk maken om de aankoop of renovatie van een woning goedkoper te maken.

 • Bij de aankoop van een eerste woning kunt u (onder bepaalde voorwaarden) vermindering krijgen op de registratierechten. Die korting is nog hoger als de woning binnen de perimeter van een wijkcontract of een Ruimte voor Versterkte Ontwikkeling van Huisvesting en Renovatie (RVHOR) ligt.
   
 • Een wijkcontract geeft naast een korting op de registratierechten ook de mogelijkheid om hogere energie en renovatiepremies aan te vragen.
   
 • Via de Brusselse groene lening kunt u dan weer voordelig lenen voor een energiezuinige ingreep of aanpassingen aan uw woning.
   
 • De fiscale voordelen (zoals de woonbonus of de aftrek van de hypothecaire lening) zorgen ervoor dat u minder belastingen betaalt.
   
 • Wie niet bij een privébank terecht kan voor u lening, kan ook beroep doen op de sociale leningen van het Woningfonds of de sociale kredietvennootschappen.

Brussel beter leren kennen? Ga mee op woontour

Op zoek naar een woning, maar u weet nog niet precies waar? Ga mee op een woontour. Tijdens deze gegidste rondleidingen met de fiets of de bus ontdekt u de wijken van Brussel.

Schrijf in voor een fietstour of een bustour