Overzicht van alle woontours

Alle woontours op een rijtje

Elk jaar organiseert Wonen in Brussel 12 woontours: 5 bustours en 7 fietstours. De tours starten in februari en eindigen in november. Hier onder een  overzicht van de 12 tours en hun bestemming. Op zoek naar het programma voor dit jaar? Klik hier.

Bustour 'Van Woluwevallei tot Flagey'

In deze woontour verkent u wijken in het zuidoosten van Brussel: Etterbeek, Oudergem, Sint-Pieters-Woluwe, Watermaal-Bosvoorde en Elsene. In dit groene en residentiële deel van Brussel zijn er veel villa's, maar ook authentieke tuinwijken en art nouveau herenhuizen.

Bustour 'Van het KMI tot de Hallepoort'

In deze woontour verkent u het zuidwesten van Brussel: Elsene, Ukkel, Vorst en Sint-Gillis. Van levendige volkswijken, parken en trendy cafés tot artistieke en residentiële buitenwijken.

Fietstour 'Wonen in het zuidoosten van Brussel'

In deze woontour fietst u door het zuidoosten van Brussel: de Europese wijk, Etterbeek, Elsene en Sint-Gillis. Stedelijke, trendy buurten met veel erfgoed en culturele voorzieningen, maar ook verschillende parken. 

Fietstour 'Wonen in het noordwesten van Brussel'

In deze woontour fietst u door het noordwesten van Brussel: Jette, Laken en Ganshoren. Een mix van opkomende levendige wijken, residentiële buurten en heel wat groene ruimte. 

Fietstour 'Cohousing'

Deze fietstour neemt u mee langs enkele Brusselse cohousingprojecten. In Anderlecht (VAS13), Sint-Gillis (CoPost), Vorst (Brutopia en Pass-Ages) of  langs het kanaal, Schaarbeek, Jette (Ilot de Spiegel) en Laken (Ilot Picard). Sommige zijn pas bewoond, andere al verschillende jaren. We bezoeken 3 projecten. We worden ontvangen door een bewoner, die ons uitlegt hoe het project tot stand kwam en hoe het samenleven er verloopt. Deze tour toont heel diverse vormen van groepswonen, het is geen manier om kennis te maken met projecten die nog leden zoeken.

Fietstour 'Wonen rond het kanaal - Noord'

Wilt u ontdekken waar het fijn en betaalbaar wonen is in Brussel? Fiets mee door de wijken in het noordelijke deel langs het kanaal. Van wolkenkrabbers en hoogbouw in de Noordwijk, langs de levendige Kaaien, tot de wijken rond de groene site van Tour & Taxis. 

Fietstour 'Wonen in het noordoosten van Brussel'

In deze woontour fietst u door het noordoosten van Brussel: vooral Schaarbeek, maar ook stukjes Evere en Sint-Joost-Ten-Node. Op het menu: Dichtbebouwde volksbuurten met veel voorzieningen, statige straten rond het Josaphatpark en residentiële wijken.

Fietstour 'Wonen rond het kanaal - Zuid'

Wilt u ontdekken waar het fijn en betaalbaar wonen is in Brussel? Fiets mee door de wijken in het zuidelijke deel langs het kanaal. U fietst in de buurt rond het Zuidstation, de Abattoir en Kuregem in Anderlecht en het Weststation en de Gentsesteenweg in hartje Molenbeek. 

Biestebroekkaai, Anderlecht

Fietstour 'Wonen in de Vijfhoek'

In deze woontour fietst u door de Vijfhoek, het centrum van Brussel. Het hypercentrum met de Beurs, de centrale lanen en de Dansaertstraat, waar u in het midden van de actie woont. We trekken ook naar iets minder centraal gelegen woonbuurten die ieder hun heel eigen karakter hebben, maar waar u toch altijd heel dicht bij horeca en winkels, vrije tijd en soms ook groen woont. En waar de bereikbaarheid doorgaans heel goed is: de volkse Marollen, de vergeten Broekwijk, de statige Vrijheidswijk, de chique Zavelwijk, de rustige Begijnhofwijk en de aantrekkelijke Duivelshoek.

Bustour 'Van Reyerslaan tot Madou'

In deze woontour verkent u het noordoosten van Brussel: Schaarbeek, St-Joost, Evere, Haren en St-Lambrechts-Woluwe. U ontdekt een gevarieerd aanbod aan woonbuurten. Van levendige gezellige stadswijken naar rustigere residentiële buurten. 

Bustour 'Van Neerpede tot Midi'

In deze woontour verkent u het westelijk deel van Brussel: Sint-Jans-Molenbeek, Koekelberg, Sint-Agatha-Berchem, Anderlecht en Neerpede. Neerpede is een groene long voor Brussel, een stukje Pajottenland in Anderlecht. Wist u dat er heel wat parken in Anderlecht zijn? En dat Molenbeek ook een villawijk heeft? U ziet de variatie aan buurten. 

Bustour 'Van het Atomium tot het Kanaal'

In deze woontour verkent u het noordwesten van Brussel: Jette, Ganshoren, Laken en Neder-over-Heembeek. Van nieuwe (woon)projecten in de buurt van Tour & Taxis tot groene parken in Jette.