Woontours Brussel

Ga mee op woontour. Woontours zijn rondleidingen met de bus of de fiets door de Brusselse wijken. Voor wie op zoek is naar een huis of een appartement en zijn ideale plek in Brussel wil vinden. De woontours zijn in het Nederlands.

Wat houdt een woontour precies in?

Tijdens een woontour komt u meer te weten over huren en kopen in Brussel en krijgt u een heleboel praktische informatie over het openbaar vervoer, de aanwezigheid van winkels en groen, de sfeer van een buurt enzovoort.

Er zijn dit najaar ook twee (nieuwe) thematours met de fiets. Een fietstour ‘wonen in het groen’ (zaterdag 6 oktober) en een fietstour ‘cohousing in Brussel’ (zondag 28 oktober).

Bij de meeste woontours gaan we twee keer op huisbezoek bij mensen die in Brussel zijn komen wonen. Zij vertellen over hun ervaring met de grootstad.

De woontours worden begeleid door gidsen van de gidsenvereniging Brukselbinnenstebuiten.

Met de fiets

zondag 28 oktober- fietstour ‘cohousing in Brussel’: CotéKaNaL in Brussel centrum, Urbani/L’îlot Picard in Molenbeek, Îlot/De Spiegel in Jette en L'Echappée in Laken.

  • Vertrek aan Zuidstation Brussel (aan de Zuidertoren).
  • Eindpunt: L’Echappée in Laken.
  • 13u30 tot 17u
  • Kostprijs: 5 euro (huur fiets inbegrepen).

Met de bus

zondag 21 oktober - bustour 'Van Neerpede tot Midi’: Brussel, Molenbeek, Koekelberg, Sint-Agatha-Berchem en Anderlecht.

zondag 18 november - bustour 'Van Reyerslaan tot Congreskolom': Brussel, Sint-Joost-Ten-Node, Schaarbeek, Evere, Haren, Sint-Lambrechts-Woluwe (klein stukje) en Etterbeek.

zondag 2 december - bustour 'Van het Atomium tot het Kanaal': Brussel, Laken, Neder-over-Heembeek, Jette, Ganshoren en een stukje Molenbeek.

  • Vertrek en eindpunt aan Centraal Station Brussel, Kantersteen.
  • 9u15 tot 14u (met middagpauze)
  • Kostprijs: 7 euro (lunch inbegrepen).

Meer informatie over het traject per woontour

Schrijf in voor een fietstour of bustour