1050 Elsene

Elsene is een van de kleinste gemeenten van Brussel, vol leuke cafés en restaurants, winkels en pleintjes.

Van het bos tot de Naamsepoort

Deze kleine gemeente in het zuidoosten strekt zich uit van de Kleine Ring en de Naamsepoort tot het Ter Kamerenbos. Ondanks de kleine oppervlakte (amper 6,3 km²) heeft Elsene ongeveer 85.000 inwoners. Het is een levendige gemeente met een erg stedelijk karakter. Er staan vooral herenhuizen, al dan niet opgedeeld in appartementen of prestigieuze burgerwoningen.

Een van de trekpleisters is het Flageyplein met vlakbij de Vijvers van Elsene en de Abdij Ter Kameren. Van daar is het niet ver meer naar het Ter Kamerenbos, de toegangspoort tot het Zoniënwoud.

De campussen van de VUB en de ULB bepalen mee het studentikoze en jonge karakter van Elsene. Populairste afspraakplek voor studenten? Het kerkhof van Elsene. Niet om het kerkhof zelf, dat overigens een pareltje is, maar omdat er vlakbij heel wat cafés en betaalbare restaurants zijn.

Dichter bij de Naamsepoort ligt de kleurrijke wijk Matonge met vlakbij het levendige Sint-Bonifaciusplein. Winkelen kan op de autovrije Elsensesteenweg.
Elsene is bereikbaar met de metro (Naamsepoort) of met tram of bus. Het is een van de duurste gemeenten van Brussel, zeker voor koopwoningen.

Bruzz, de Vlaams-Brusselse media, maakte van elke gemeente een portret voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018.