Brussel praktisch

Woont u in Brussel of bent u net verhuisd? Hier ontdekt u waar u rekening mee moet houden en krijgt u info om uw huishouden te beheren als nieuwe Brusselaar.

In de kijker

Ontdek het Nederlandstalig aanbod in Brussel

Op www.vgc.be vindt u alle informatie over de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) en haar initiatieven: het vrijetijdsaanbod, opleidingen en scholen, bibliotheken, gezondheidsorganisaties, kinderopvang, enzovoort. U kunt ook een gratis publicatie bestellen.

N22 is de naam voor de 22 Brusselse gemeenschapscentra, verspreid over het gewest. Elk GC heeft een ruim aanbod aan cultuur en activiteiten. U geniet er van concerten, theater, familievoorstellingen, ontmoetingsmomenten met mensen uit de buurt, cursussen en zoveel meer. Een overzicht van het volledige aanbod vindt u op www.n22.brussels.

Muntpunt is een bibliotheek, informatiehuis en ontmoetingsplek in het centrum van Brussel. U vindt er een uitgebreide collectie boeken, dvd’s, cd’s, games en andere items. Kom er gerust informatie vragen over alle aspecten van het Nederlandstalige leven in Brussel. Ontdek het rijke Brusselse culturele aanbod in de folderrekken of neem deel aan de vele activiteiten die er plaatsvinden.