1090 Jette

Jette is onlangs uitgeroepen tot leukste gemeente van Brussel.

Dorp in de stad met groen aan de rand

Deze noordwestelijke gemeente strekt zich uit van metrostation Belgica tot de rand van het Gewest met het Laarbeekbos en het Universitair Ziekenhuis met studentencampus. Er wonen 50.000 mensen op 5 km².

eente Jette

Jette noemt zichzelf dorp in de stad en dat is eraan te merken. Er zijn gezellige pleinen met winkels en de zondagsmarkt van Jette is bekend tot ver buiten de gemeentegrenzen. Verder zijn de wijken eerder volks of residentieel. Jette is ook een van de meest Nederlandstalige gemeenten van Brussel, met een ruim vrijetijdsaanbod voor Nederlandstaligen.

Bovendien is Jette een van de groenste gemeenten van het Brussels Gewest met het Boudewijnpark, het Dielegembos, het Moeras van Jette, het Poelbos en het Laarbeekbos als grootste trekpleisters.

Jette heeft een goede verbinding met het openbaar vervoer. Er is een metrolijn en een treinstation. Sinds vorig jaar rijdt de nieuwe tram 9 van Simonis tot aan het UZ aan de rand van Jette.
Jette heeft een gevarieerd woningbestand: hogere appartementsgebouwen, statige herenhuizen, bel-etagewoningen en appartementen in de omliggende straten.

Bruzz, de Vlaams-Brusselse media, maakte van elke gemeente een portret voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018.