1030 Schaarbeek

Schaarbeek is een grote en heel diverse gemeente met de ezel en de kriek als mascottes.

Meer hippe horecazaken

Schaarbeek in het noordoosten van Brussel is een van de grotere en dichtst bevolkte gemeenten van het Gewest. Schaarbeek heeft 131.000 inwoners op 9 km². De gemeente strekt zich uit van het Noordstation tot de omgeving van het drukke Meiserplein en de Reyerslaan.

Gemeente Schaarbeek

Het is een heel gevarieerde gemeente met volkse, dichtbevolkte buurten rond het Liedtsplein en residentiële wijken met mooie architectuur en brede lanen zoals de Eisenhowerlaan, de Voltairelaan en de Demolderlaan in hoger Schaarbeek.

 

Bekende plekken zijn het Colignonplein met zijn majestueuze gemeentehuis, het uitgerekte en aangename Josaphatpark, de internationale winkelstraat Brabantstraat en het meer dan 100-jarige Weldoenersplein. Er komen steeds meer hippe horecazaken en initiatieven.

foto van plein

Schaarbeek is bereikbaar met trein, bus en tram. Op termijn komt er een metro. Een belangrijk knooppunt voor openbaar vervoer is het Verboekhovenplein dat ook vaak ‘de Berenkuil’ genoemd wordt.

Op de grondreserve van de Josaphatsite is er een grote dynamiek op til door de geplande ontwikkelingen van woon- en werkfuncties. Op de Reyerssite zijn er ook nieuwe wijkontwikkelingen met nieuwe gebouwen voor de openbare omroepen, woningen en andere voorzieningen. Het park wordt op termijn openbaar.

Bruzz, de Vlaams-Brusselse media, maakte van elke gemeente een portret voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018.