1190 Vorst

Deze diverse gemeente heeft een hippere kant dicht bij Sint-Gillis, een chiquere kant dicht bij Ukkel en een volksere kant in de omgeving van het Sint-Denijsplein.

Wiels en Dudenpark

Vorst ligt in het zuidwesten van Brussel, tussen het Park van Vorst en het treinstation Vorst-Zuid naast de spoorwegbundel. De gemeente heeft 55.000 inwoners op 6,2 km².

Gemeente Vorst

Het is een erg diverse gemeente met een volks deel in laag Vorst en statige burgerwijken en villawijken in hoog Vorst, bij Hoogte 100 en de chique Molièrelaan. Ook de industrie heeft er haar plaats, met Audi als bekendste bedrijf. In het Dudenpark en in het Park van Vorst vindt u het groen van de gemeente. In de zomer ontspannen heel wat Brusselaars in het park en openen de 2 'guinguettes' - parkbarretjes hun deuren.

Culturele trekpleisters zijn het kunstencentrum Wiels en de concertzaal Vorst Nationaal. Ook in de Abdij van Vorst zijn er activiteiten, vlak bij het levendige Sint-Denijsplein. U bereikt de gemeente met de trein, de tram en de bus. Een gemeente met een divers woningbestand: appartementen, rijhuizen, bel-etagewoningen en herenhuizen. Er zijn nog grondreserves en er worden nog nieuwe wijkontwikkelingen verwacht.

 

Bruzz, de Vlaams-Brusselse media, maakte van elke gemeente een portret voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018.