Kopen op de privémarkt

Immosites

Veel eigenaars of makelaars plaatsen hun woningen te koop op immosites. Het aanbod is erg groot en divers (van te renoveren rijwoningen tot nieuwbouwappartementen).
 

Makelaars

Bij de aankoop van een woning via een makelaar is het belangrijk om er zeker van te zijn dat deze vastgoedspecialist ook door het Beroepsinsituut voor Vastgoedmakelaars (BIV) erkend wordt.

Het BIV heeft een overzicht van alle erkende makelaars in België op zijn website. U kunt deze per gemeente opzoeken.

Hier vindt u een overzicht van makelaars die in het verleden aan Wonen in Brussel verzekeren dat ze hun klanten in het Nederlands te woord kunnen staan en ook de nodige documenten in het Nederlands kunnen voorzien. 

Advertentiebladen

Wie op zoek is naar een woning, kan ook in de gedrukte media interessante aanbiedingen vinden.

  • Koopjeskrant.be: heeft naast de papieren versie ook deze website waar u op zoek kan gaan naar immo te koop en te huur. 
     
  • Vlan: een Franstalige krant op woensdag, te vinden in de meeste krantenwinkels in Brussel. 

Notaris

Een openbare verkoop via de notaris is een minder gekende mogelijkheid om een huis of een appartement te kopen in Brussel.

In het weekblad “N.V.N. Notariële Verkopingen. Ventes Notariales” vindt u alle inlichtingen over de openbare en andere notariële verkopen in het arrondissement Brussel.

Sinds kort kunt u ook online een bindend bod uitbrengen via het platform 'Biddit' van de Federatie van het Notariaat (Fednot). 

De te koop gestelde woningen staan ook op www.immoweb.be