Brussel beleven

Brussel is de op een na meest kosmopolitische stad ter wereld. Op dit kruispunt van culturen valt er dag en nacht wat te beleven. Wilt u proeven van wat Brussel te bieden heeft, maar weet u niet waar te beginnen? Onze tips.

Eten
Flagey

Eten

Drinken
Brussel

Drinken

Muziek en nightlife
Jette

Muziek en nightlife

Cultuur
Munt

Cultuur

Hoe beleeft Leen wonen in Brussel?

Leen is na haar studies blijven 'plakken' in Brussel. Ze woont pas alleen in Sint-Gillis. Hoe beleeft ze dat?

Eten

Een smeltkroes van nationaliteiten betekent ook een smeltkroes van smaken. Van Koreaanse barbecue tot Peruviaanse pincho’s, u vindt het allemaal in de hoofdstad. Daarnaast is Brussel dé plek waar u op veel menukaarten nog echte Belgische plats zoals konijn met krieken of worst met stoemp vindt. Te veel keuze? Laat u op weg zetten door experts. Zo zijn er verschillende blogs over de Brusselse horeca (Brussels Kitchen). Ook Bruzz zet elke week een Brussels restaurant in de kijker.

Gaat u liever zelf aan de slag in de keuken? Er zijn Aziatische, mediterraanse, Poolse en andere speciaalzaken waar u exotische ingrediënten vindt om mee te experimenteren. En in verschillende gemeenschapscentra kunt u regelmatig in kookworkshops kennismaken met een nieuwe keuken.

Maakt u van uw boodschappenronde graag een uitstapje? Dan zijn er verschillende Brusselse markten met kaas, groenten, kruiden en bloemen. Sommige markten zijn extra gezellig door de wijnboeren, zoals de Kastelijnsmarkt op woensdag.

Sint-Gillis

Drinken

Goed eten gaat samen met een lekker drankje. Het Brusselse cafélandschap is altijd in beweging maar de meeste bars vindt u in dit overzicht van Visit.Brussels. Probeer eens een Brussels bier van een van de vele stadsbrouwerijen.

De geografische hotspots voor een geslaagd cafébezoek zijn het Sint-Goriksplein, het Sint-Katelijneplein, Flagey, de Parvis van Sint-Gillis en het Kastelijnplein. Maar beperk u zeker niet tot die pleinen.

In de zomer kunt u voor het betere terras terecht in de Brusselse parken. Kijk voor een overzicht van de parkbars of guingettes naar het thema Brussel in het groen.

Sint-Gillis voorplein met terrasjes

Muziek en Nightlife

In Brussel is er veel ruimte voor muziekbeleving. Zo zetten Ancienne Belgique, Botanique, Koninklijk Circus, Vaartkapoen, La ManufactureBozar  en Flagey  de beste livemuziek op hun podia.

Meer fan van grote producties? Hou de agenda van Vorst Nationaal en Paleis 12 in de gaten.

U danst graag? Elk weekend halen clubs als Fuse  en C12  de beste elektronische muziek naar de hoofdstad. La Cabane en Plein Publiek zorgen dan weer voor house- en discodeuntjes. Als u van urban houdt, vindt u uw gading bij Bloody Louis en Bazaar.

En dan zijn er elk jaar nog festivals: Couleur Café, Brussels Summer Festival, Nuits Blanche, Listen FestivalBrosella, Bal National en de stadsfestivals van Zomer in de lucht.

Kijk op agenda.Brussels of uitinbrussel.be voor een overzicht van wat er deze week te doen is.

Live muziek @Bar Eliza

Cultuur

Brussel heeft véél cultuurhuizen.

Musea en galerieën

Een overzicht van de meer dan 100 musea vindt u op www.brusselsmuseums.be. Voor 50 euro per jaar krijgt u toegang tot bijna alle Brusselse musea met de nieuwe museumpas.
Ontdek de musea ’s nachts op Museum Night Fever.

Als kunst- en cultuurliefhebber hebt u in Brussel mogelijkheden zat om kunst in huis te halen. Veel van de Brusselse galerieën vindt u op jaarlijkse kunstbeurzen zoals Brafa, Art Brussels, Affordable Art Fair en The Independent.

Podiumkunsten

Eerder fan van theater en dans? Bekijk de programma’s van de grootste Brusselse theaterpodia. Ontdek elk voorjaar de nieuwste producties op het Kunstenfestivaldesarts.

Film

Filmfanaat? Keuze te over in de filmfestivals en in de Brusselse cinema’s.

Mima museum Molenbeek

In de kijker

Films, concerten, voorstellingen, feesten of cursussen in uw buurt? Beleef het allemaal in uw gemeenschapscentrum.

Tip: Vraag een Paspartoe-vrijetijdspas aan, spaar punten en krijg korting.