Op kot in Brussel

Een kot vinden in Brussel

Op myKot vindt u meer dan 3.300 koten, studio's en appartementen voor studenten in Brussel. Geef uw voorkeuren in en ontdek welke koten beschikbaar zijn. MyKot helpt alle studenten in Brussel in hun zoektocht naar een kot. Brik - Student in Brussel ontwikkelde MyKot in samenwerking met Plateforme logement étudiant (PLE).

Brik verhuurt zelf ongeveer 350 koten. Hier is Brik dus de kotbaas. Alles wordt rechtstreeks geregeld tussen Brik en de student: van het huurcontract tot het dagelijks onderhoud. Voordelen van een kot bij Brik? U bent zeker van een correct huurcontract, U kunt rekenen op extra diensten zoals een poetsploeg, een klusjesdienst, technische permanentie, ondersteuning van een kotverantwoordelijke en een team dat klaarstaat om uw vragen te beantwoorden. Alle info vindt u via de website van Brik.

Brik is het aanspreekpunt voor studenten in Brussel: ontdek alles over het studentenleven in Brussel en beleef de leukste events.

www.brik.be
welkom@brik.be
02 211 05 40
Zavelput 20, 1000 Brussel

foto in appartement met vijf personen

Een kot vinden via hogeschool of universiteit

Hogescholen en universiteiten helpen ook zoeken naar een studentenkamer. Vaak verhuren ze zelf geen koten en verwijzen ze door naar MyKot en Brik.

Vrije Universiteit Brussel, VUB

De Vrije Universiteit Brussel telt meer dan 20 000 studenten in meer dan 150 opleidingen. De VUB heeft twee campussen in Brussel: in Etterbeek  en in Jette. De VUB heeft een aanbod eigen koten. Ontdek de VUB-koten.

Erasmushogeschool Brussel

Erasmushogeschool Brussel (EHB) heeft vier departementen en twee Schools of Arts (RITCS en Koninklijk Conservatorium Brussel) op acht locaties in Brussel. EHB heeft geen eigen koten maar geeft 6 tips om vlot een kot te vinden.

www.erasmushogeschool.be/nl/begeleiden/stuvo/kot
huisvesting@ehb.be

Odisee

Odisee hogeschool heeft 3 campussen in Brussel. Campus Terranova, campus Brussel en campus Schaarbeek. Odisee heeft geen eigen koten maar geeft ook tips in de zoektocht naar een kot.

www.odisee.be/op-kot
housingbrussel@stuvoplus.be


LUCA School of Arts

Er zijn twee campussen in Brussel: Sint-Lukas in Schaarbeek en Narafi in Vorst.
Stuvo LUCA Brussel is uitbater van ArtUpkotgelegen op 3 min van Campus Sint-Lukas en de Faculteit Architectuur. 

https://www.luca-arts.be/nl/op-kot
stuvo.brussel@luca-arts.be

Sociale woning voor studenten

S.V.K.S is het Sociaal Verhuurkantoor voor Studenten. Vind alle info en voorwaarden op de website

Flexibel huren met een studentenhuurovereenkomst

Er is een nieuwe huurovereenkomst, speciaal voor studentenkoten. Ze loopt voor hooguit 12 maanden. De bedoeling is de student meer flexibiliteit en rechtszekerheid te geven. 

Meer informatie over de nieuwe studentenhuurovereenkomst.

Bar du Matin

Andere korte verblijven in Brussel

Op de pagina korte verblijven vindt u meer informatie over formules om flexibel te wonen in Brussel, vaak handig voor studenten en pas afgestudeerden.